Metcon (съкратено метаболитно кондициониране) е вид високо интензивно обучение, използвано в CrossFit. Без съмнение тази концепция се появява много по – рано от самия CrossFit, но след появяването му Metcon се превръща в изключително популярен метод за провеждане на тренировки.

Метаболитно кондициониране (Metcon) е способност да се работи с високо ниво на интензивност за продължителен период от време. Разбира се, това не означава, че всеки един мускул ще работи с такава интензивност за даденото време, но цялото тяло ще бъде в процес на тренировка. Ключовата концепция на този метод е, че спортистът ще премине от упражнение към упражнение с минимална почивка, като се стреми да запази правилната техника при изпълнение на упражненията.
С появата на CrossFit , Metcon набира все по голяма популярност. Това е така, защото повечето от комплексите CrossFit (WOD) са тренировки с висока интензивност.

Ако търсите тренировка, която ще ви даде възможност да изгорите възможно най много калории за най кратко време, изберете Metcon тренировки, които поставят еднакъв акцент върху две или повече енергийни системи. Това са метаболитно изискващи комбинации от движения на цялото тяло, които обикновено предизвикват всички видове мускулни влакна и всички енергийни системи наведнъж.

Категории: Uncategorized